Fødemusikk

Kvinne hører musikk

I dag har jeg lyst til å dele noen tanker om musikk i fødsel og barseltid med deg.

Ei ordentlig god-låt hjelper oss å gi jernet på trening. Dempet musikk i bakgrunnen gjør kvelden i sofakroken ekstra koselig. Og akkurat den sangen tar festen opp til neste nivå!

På samme måte kan musikk hjelpe oss når vi føder og i barseltida når livet med et lite nyfødt menneske kan være litt overveldende.

Så hva med å finne frem til noen fødesanger som gir deg ro og avspenning, vekker gode minner eller får deg til å føle deg sterk og trygg?

For deg som er redd for å føde og har fødselsangst, så kan det være ekstra bra å bruke musikk som en del av dine forberedelser til fødselen.

På Spotify og Youtube finner du ferdiglagde spillelister med beroligende musikk som kan være fint å høre på i tiden før fødsel mens du for eksempel gjør avspenningsøvelser, øver på dype fødepust eller skal finne roen før du sovner om kvelden.

Så kan du høre på den samme musikken under fødsel og på den måten dra med deg den rolige og avspente tilstanden du var i da du hørte på sangene mens du var gravid. Bare søk på «relaxing birth music», så dukker det opp flere forslag.

I kurset Min fødsel som jeg har utviklet spesielt for deg som har fødselsangst, så får du mange beroligende lydfiler som hjelper deg å øve inn avspenning og skape gode assosiasjoner som du da tar med deg inn i fødselen slik at du er fylt med ro. Du får også lydfiler med avslappende musikk som har gitt mange kvinner ro, trygghet og styrke under fødsel. 

Beroligende musikk kan forresten også være til god støtte i barseltida hvis du for eksempel kjenner deg litt stressa når babyen gråter, strever med ammingen eller synes det er vanskelig å finne ro når babyen sover. Hvis du har lyst på en gratis lydfil hvor jeg guider deg gjennom en beroligende avspenningsøvelse som gir ro i hodet og kroppen, så skriv deg opp på min epostliste nederst på denne sida. Da mottar du en epost med lydfila som du kan ta i bruk med en gang!

Hvilket kjærlighetsspråk bruker du mest?
Kjenner du deg ikke maks lykkelig som gravid?