Kursoversikt

Babymassasje

I kurset Babymassasje lærer du massasjestrøk som kan gi babyen velbehag, styrke motorisk og følelsesmessig utvikling, indre luftsmerter og fremme tilknytningen mellom dere. Her lærer du forskjellige strøk for ulike deler av kroppen sånn at du kan sette sammen en massasjestund som passer for dere. Gjennom massasjen vil babyen din få oppleve behagelig berøring og det vil bli en avslappende stund hvor dere begge kan finne ro og kjenne på den gode kontakten dere i mellom.

Kurset passer både for deg som nettopp har fått barn og for deg som har en større baby. Du lærer også artige sangleker og massasjestrøk tilpasset litt eldre barn. I tillegg får du flere lydfiler hvor du guides gjennom avspenningsøvelser slik at du kan gi deg selv deilige stunder med hvile i kropp og sinn som vil gi deg mer ro og energi.  

Du kan ta kurset hjemme når det passer for dere og dele det opp slik det passer deg. Dere slipper alt stresset forbundet med å dra av gårde til et kurs som kanskje kræsjer med soving, mating og bleieskift. Pappa/medmamma kan dessuten enkelt også delta og eldre søsken kan også lære å være god med lillebror/lillesøster gjennom litt massasje. I denne filmen forteller psykolog Ingvill litt om fordelene med babymassasje:

Babyportalen babymassasje.mp4

Ofte stilte spørsmål:

Hvor lenge har jeg kurset? Du får tilgang til kurset i 12 måneder og du kan gå gjennom det så mange ganger du ønsker.

Når passer det å begynne med babymassasje? Du kan massere babyen din allerede fra den er nyfødt med noen veldig lette og rolige strøk som jeg viser i kurset. Fra babyen er 4-6 uker kan du ta i bruk alle de andre strøkene.

Kan massasje hjelpe på magevondt? Ja. Mange foreldre opplever at ved å massere magen og gjøre spesielle bevegelser med beina, så vil babyen få hjelp til å få ut luft og ubehaget blir mindre. 

Kan jeg gjøre noe som skader babyen min når jeg masserer? Nei. Hvis du følger instruksjonene i kurset, så kan du ikke gjøre noe som er skadelig for babyen din. I babymassasje trykker vi ikke hardt slik som ved massasje av voksne, men bruker kun lette og rolige strøk. 

Babyen min er 8 mnd, er det for seint å begynne med massasje da? Det er heldigvis aldri for seint å begynne med babymassasje. Men babyer fra rundt 7-8 mnd alder vi ofte ikke like å ligge i ro  så lenge om gangen og det vil derfor ikke alltid fungere med en definert massasjestund. Da kan du heller gjøre noen strøk i forbindelse med bleieskift, rett etter en dupp når baby er litt groggy og kosete eller mens hen sitter i fanget ditt. Sangleker med berøring pleier å være populært og jeg viser deg tre slike sangleker i kurset. Der får du også lære massasjestrøk for hode og nakke som passer godt for litt eldre barn. 

Kan jeg gi et kurs i gave til noen? Ja, det er en kjempefin og miljøvennlig gave som vil gi glede i lang tid. Bare kryss av for at det skal være en gave når du betaler. Hva med å gi bort et kurs i babyshower, barselgave eller til navnefest/dåp? Du bestemmer selv når mottaker skal få kurset som gave i en epost og du kan legge ved en egen personlig hilsen. Pass på å velg riktig klokkeslett (AM/PM) på den dagen mottaker skal få gaven, hvis det er av betydning.