Om meg

Bilde Ingvill
Ingvill Øvsthus

Gründer av mammakurs.no, psykologspesialist og trebarnsmamma

Hei! Så hyggelig at du har funnet veien til mammakurs.no!

Mitt navn er Ingvill. Jeg er trebarnsmamma, psykologspesialist og har i tillegg en master i behandling av fødselsangst. Jeg er utdannet ved NTNU (2011) og har bred erfaring fra ulike deler av offentlige helsetjenester.

Mitt første svangerskap i 2013 åpnet en dør inn til en ny verden for meg.  Siden da har jeg fordypet meg i de psykologiske sidene ved svangerskap, fødsel og spedbarnstid og har jobbet mye med blivende og nybakte foreldre. Dette er en så intens, fantastisk, krevende og viktig livsperiode fullpakket med psykologiske prosesser - på godt og på vondt. 

Jeg brenner for at alle kvinner og par skal ha det best mulig i denne tida i livet. For å bidra til det har jeg utviklet mammakurs.no hvor jeg bruker min kompetanse og erfaring til å hjelpe gravide med fødselsangst, styrke parforholdet til småbarnsforeldre og støtte nybakte mødre i spedbarnstida.

Jeg holder ofte foredrag for helsepersonell om fødselsangst, forebygging av traumatiske fødselsopplevelser og gode samtaler med kvinner som skal føde eller har født. Ta gjerne kontakt på ingvill@mammakurs.no. 

I sosiale medier deler jeg info og tips på kontoen @mammakurs. Gjennom min psykologpraksis tilbyr jeg samtaleterapi for kvinner og par som møter på utfordringer i denne livsperioden. 

Her er noen intervjuer med meg:

​​Jeg er medlem av Norsk Psykologforening. Eventuelle klager på psykologers yrkesutøvelse kan rettes til foreningen eller til Helsetilsynet. Jeg gir ikke helsehjelp gjennom mammakurs.no. 

Bidragsytere

Ellinor Bjerkholt  - bidrar i Min fødsel

Jeg er spesialist i psykomotorisk fysioterapi og mamma til fire barn. Jeg har over 20 års erfaring fra arbeid med gravide og spedbarnsmødre både i klinikken, som treningsinstruktør og som kursholder. Som fysioterapeut brenner jeg særlig for at kvinner skal kjenne sin kropp, ha god kontakt med sitt underliv og bekken, og få god hjelp når de opplever smerter og ubehag i forbindelse med svangerskap og fødsel. Gjennom mine kurs ønsker jeg å gi deg kunnskap og trygge øvelser slik at du kan trene opp økt styrke, bevegelighet og avspenning. På @avspenning.bevegelse deler jeg info, tips og filmer.

Bilde av Ellinor

Gry Aksnes  - bidrar i Min fødsel

Jeg har arbeidet som doula (fødselshjelper) siden 1994 og har vært med på mange hundre fødsler. Jeg holder fødselsforberedende kurs og barselkurs flere steder i landet og underviser jevnlig jordmødre og barnepleiere om naturlig fødsel og doulaens redskaper. Jeg er også grunnlegger og rektor ved Doulaskolen i Oslo og Bergen. Som doula brenner jeg for at mor skal ha tillit til egen fødekraft og kunne følge sine behov underveis i fødselsforløpet, og at mor, partner og barn skal oppleve ro, trygghet og omsorg før, under og etter fødselen, slik at de kan få en god start sammen.

Gry som doula

Tonje Martinsen - bidrar i Min fødsel

Jeg har mange års erfaring som jordmor fra oppfølging av kvinner både under svangerskap, på fødeavdeling og i barselomsorg. Jeg brenner for at kvinner skal få hjelp til å forberede seg til å føde slik at de kan få en god opplevelse hvor de blir møtt på sine ønsker og føler seg trygge!

Bilde av Tonje