Om meg

Bilde Ingvill
Ingvill Øvsthus

Gründer av mammakurs.no, psykologspesialist og trebarnsmamma

Hei! Så hyggelig at du har funnet veien til mammakurs.no!

Mitt navn er Ingvill. Jeg er trebarnsmamma, psykologspesialist og har i tillegg en master i behandling av fødselsangst. Jeg er utdannet ved NTNU (2011) og har bred erfaring fra ulike deler av offentlige helsetjenester.

Mitt første svangerskap i 2013 åpnet en dør inn til en ny verden for meg.  Siden da har jeg fordypet meg i de psykologiske sidene ved svangerskap, fødsel og spedbarnstid og har jobbet mye med blivende og nybakte foreldre. Dette er en så intens, fantastisk, krevende og viktig livsperiode fullpakket med psykologiske prosesser - på godt og på vondt. 

Jeg brenner for at alle kvinner og par skal ha det best mulig i denne tida i livet. For å bidra til det har jeg utviklet mammakurs.no hvor jeg bruker min kompetanse og erfaring til å hjelpe gravide med fødselsangst, styrke parforholdet til småbarnsforeldre og støtte nybakte mødre i spedbarnstida.

Jeg holder ofte foredrag for helsepersonell om fødselsangst, forebygging av traumatiske fødselsopplevelser og gode samtaler med kvinner som skal føde eller har født. Ta gjerne kontakt på ingvill@mammakurs.no. 

I sosiale medier deler jeg info og tips på kontoen @psykolog.ingvill. Gjennom min psykologpraksis tilbyr jeg samtaleterapi på nett for kvinner og par som møter på utfordringer i denne livsperioden. Her kan du bestille time. 

Her er to podcastepisoder hvor du kan høre meg fortelle litt om de psykologiske sidene ved graviditet og spedbarnstid:

Femihelse: "Psyke og barsel"
Graviditet, fødsel og tiden etterpå: "Gravid og full av følelser" 

Her er noen intervjuer med meg:

​​Jeg er medlem av Norsk Psykologforening. Eventuelle klager på psykologers yrkesutøvelse kan rettes til foreningen eller til Helsetilsynet.