Kjenner du underlivet ditt?

Bekkenbunn

Et pussig eller upassende spørsmål, tenker du kanskje nå 😊

Men grunnen til at jeg spør er at underlivet er en del av kroppen som mange kvinner har et litt vanskelig forhold til.

Vi ser ikke de ytre kjønnsorganene våre helt og de indre kjønnsorganene tenker vi kanskje ikke så mye over til vanlig.

En god del av oss kvinner kjenne på skam og sjenerthet knyttet til underlivet. Og dette er følelser som hemmer oss. Skam gjør at vi skjuler oss, knyter oss og vil vekk – det motsatte av hvordan vi ønsker å være i kroppen når vi føder, nemlig åpen, avslappet og lent inn i fødselsprossesen.

Så når du forbereder deg til å skulle føde, kan det vært veldig godt å jobbe med å bli mer kjent med denne delen av kroppen; få positiv mental kontakt med den. Da vil det være lettere å jobbe med kroppen og det som skjer under fødselen, og ikke stritte imot, holde igjen og stramme. 

Jeg har derfor lyst til å dele tre tips til deg som ønsker å ha jobbe med å styrke forholdet ditt til underlivet ditt som en del av din forberedelse til å føde. 

1) å kjenne til kvinnekroppens fantastiske egenskaper vil hjelpe deg å bygge gode assosiasjoner til underlivet og fødekroppen din på. Livmora er en sterk muskel som utvikler seg fra å veie rundt 50 gram til å bli opptil 1 kg underveis i svangerskapet. Skjeden er som et trekkspill som har mye større overflate enn det du tror. Den utvider seg under fødselen og gir god plass til babyen

2) Se på illustrasjoner av underlivet og livmora di sånn at du danner deg et indre bilde av denne delen av kroppen. Det vil hjelpe deg å skape gode og styrkende visualiseringer og affirmasjoner som gir deg styrke når du føder. 

3) Når du gjør knipeøvelser – legg merke til hvor sterk og avslappet du kan være i skjeden og bekkenbunnen, kjenn kraften du har i denne delen av kroppen din og at du har god kontakt som fyller deg med positive følelser. Knipeøvelser handler ikke bare om å bygge styrke i musklene i underlivet, men også å kjenne etter og bygge mental og kroppslig kontakt med disse områdene. 

Har du blitt mer bekymra og stressa etter at du fikk barn?
Å trenge flokken sin etter fødsel