Ser dere hverandre?

Holder i finger

Småbarnslivet er intenst. Det er mye som skjer, både dag, natt, hverdag og ferier! Oppi alt dette er det ikke rart at det kan bli vanskelig å se partneren din like ofte og godt som før dere fikk barn.

Alle mennesker trenger å bli sett av noen. Og har vi en partner, så trenger vi å bli sett av han eller hun for å føle oss nær og trygg.

Så derfor har jeg lyst til å dele en liten utfordring til dere som er kjærester og småbarnsforeldre sammen.

Øv på å se hverandre litt mer i hverdagen nå i den kommende uka. Det trenger ikke være så mye eller komplisert. Det kan handle om å se kjæresten din ordentlig inn i øynene mens dere pusser tennene sammen på badet om kvelden, si «HEI! Så fint å se deg!» når du kommer hjem fra jobb, spørre «hvordan har du hatt det i dag?» mens ungene ser barnetv eller gi henne en nuss i nakken mens hun lager middag. 

Hvis dere begge gjør dette i løpet av den kommende uka, så vil dere kunne merke at det booster kjærligheten, styrker fellesskapet og gir parforholdet litt påfyll. Det gjør godt i en livsperiode der det ikke alltid er så lett å være kjærester!

Som småbarnsforeldre kan vi ikke alltid vente på de store romantiske happeningene, men bør heller satse på de små øyeblikkene i hverdagen.

Fødehormonet oxytocin hjelper deg når du føder!
Jeg kjenner ikke morsfølelsen alle snakker om