Ingvill

Jeg kan hjelpe deg å forebygge fødselsdepresjon og ta vare på deg selv!

Mitt navn er Ingvill Øvsthus, jeg er psykolog og mamma til tre. I over ti år har jeg hjulpet kvinner som er gravide eller spedbarnsmødre.

Jeg er terapeut, forsker og formidler. På @psykolog.ingvill deler jeg kunnskap og råd, det gjør jeg også i min podcast Mammahjerte. Jeg driver psykologklinikken Klinikk Partum som består av psykologer med ekspertise på kvinnehelse, graviditet og småbarnstid.

For å hjelpe deg som ønsker å forebygge fødselsdepresjon og ta vare på deg selv har jeg laget Mammahjerte.

Kjenner du deg igjen i dette?

 Du har vonde opplevelser med deg på veien mot å bli gravid

♥ Du har vært veldig redd og bekymret i graviditeten; for babyen, for egen helse eller for fødselen

 Du har opplevd belastninger i livet underveis på mammareisen, som f.eks sykdom og dødsfall eller stress forbundet med økonomi, oppussing og praktiske forhold i livet

 Du opplever utfordringer i relasjon til partner eller andre personer jeg har nær

 Du har en baby som er mye urolig, sover lite eller strever med ammingen

♥ Du føler meg preget av fødselsopplevelsen eller har smerter/plager i kroppen

♥ Du kjenner meg påkoblet og anspent med mye stressa tanker

♥ Du er ensom i permisjonslivet

♥ 

I Mammahjerte hjelper jeg deg slik at du:

♥ Bearbeider fødselsopplevelsen din

♥ Demper selvkritikk og kjenner godhet for deg selv som mamma

♥ Takler lite søvn og indre stress lettere

♥ Kommuniserer lettere med andre om hvordan du har det

♥ Roer ned kroppen og nervesystemet og føler at du har en av-knapp igjen

♥ Demper katastrofetanker, grubling og uro

Slik hjelper jeg deg helt konkret:

Verktøykasse I den psykologiske verktøykassa, som du har tilgang til som app 24/7, har jeg laget filmer og lydfiler som gjør at du forstår de psykologiske sidene ved fødsel og barseltid og kan møte deg selv med aksept og omsorg. 

Bok ikon Øvelsene i Mammahjerteboka hjelper deg å gå inn i det som er vanskelig, sortere, plassere og bearbeide.

Treff Annenhver fredag kl 12 er du velkommen på digitalt Mammahjertertreff hvor jeg er tilgjengelig for spørsmål og kan støtte deg i din prosess. Du får også kjenne på det gode fellesskapet av andre kvinner som har hatt lignende opplevelser som deg.

Ikon bekkenbunn Du har fri tilgang til babymassasjekurset mitt Lille venn. Det er et enkelt, men veldig koselig, digitalt babymassasjekurs som lærer deg det du trenger for å gi deg og mini koselige stunder med massasje som styrker babyens utvikling og styrker tilknytningen mellom dere. Det gjør godt når ting er tøft.

Ikon Lille venn Du har også fri tilgang til et unikt treningsprogram med psykomotorisk fysioterapeut for opptrening av kjerne og bekkenbunn etter fødsel med øvelser som er ekstra gode for deg som har vært gjennom heftige fysiske og psykiske opplevelser i fødsel og barseltid som setter seg i kroppen.

Ikon Oss to 3 Du får fri tilgang til parkurset Oss to som jeg har spesielt utviklet for spedbarnsforeldre. Her får dere hjelp til å forstå hverandre, snakke godt sammen og styrke fellesskapet - og det er ekstra viktig hvis starten på livet med baby er krevende.

Skaff deg Mammahjerte i dag!

349 kr/mnd - Ingen bindingstid

Det er veldig enkelt å avslutte abonnementet når som helst - du går bare inn i Vipps og skrur det av. Du får også flere eposter fra meg med påminnelse før din gratisperiode utløper.

Prøv gratis i 30 dager:

 

Etterpå kan du bestille Mammahjerte-boka gratis hjem til deg - du betaler bare porto (70,-)

Så langt har jeg hjulpet over 250 mammaer gjennom Mammahjerte!

 🤱🏿Tobarnsmamma
Jeg får fort en tanke om at jeg er håpløs og føler meg så alene. Det å høre noen beskrive at de har det på samme måten som meg, betyr så mye.

 🤱🏼Tobarnsmamma
Tiden i Mammahjerte har vært veldig fin :) Jeg ble medlem da jeg opplevde fødselsdepresjon sist svangerskap og ville jobbe litt forebyggende denne gangen. Ungen er nå snart 10 uker og ingen fødselsdepresjon denne gangen 😃 Jeg har sett og lest inne på portalen, samt følger deg på Instagram. Det har vært veldig nyttig 💕 Takk for at du tilbyr dette!

 

🤱🏻Firebarnsmamma
Mammahjerte har vært veldig nyttig! Og skulle ønske jeg fant dette tidligere, men glad jeg har det nå 😊 synes det er nyttige videoer, har sett litt på verktøykassen og hørt litt på podcastene dine 😊 spesielt om svangerskapet, ammesorg, og tilknytning til baby i magen. Da vi prøver å bli gravide nå 😊 og har opplevd både spontanabort, prøvd inntil 2,5 år før det klaffet med alle, fødselsdepresjon, vanskelig å kjenne gleden som mange har tydeliggjort så veldig osv. Meditasjonene har også vært veldig gode å høre på og har hjulpet meg ut av grubling, bekymring og det du har sagt om løvemammahjernen har hjulpet meg å akseptere og forstå hvorfor jeg reagerer som jeg gjør

🤱🏽Mamma
Jeg brukte mammahjerte under graviditeten, og er helt sikker på at dette gjorde meg bedre rustet under fødsel og spedbarnsperioden!

I Mammahjerte får du hjelp på mange måter

I Mammahjerte får du tilgang til hjelpsomme videoer, tekster og lydfiler - tilgjengelig på app 24/7!

 

Annenhver fredag treffer du meg og andre kvinner som kjenner på det samme som deg

 

I Mammahjerte-boka får du hjelp til å forstå deg selv og å gjøre endringer slik at du får det bedre

 

🤱🏼Mamma
Mammahjerte er et fantastisk sted og jeg har hatt så godt utbytte av det 😊. Så takknemlig for tiden jeg har benyttet dette 😊 

🤱🏻Tobarnsmamma
Jeg har kost meg skikkelig som medlem. Tusen takk for et nydelig tilbud som trengs på det høyeste. Jeg er så takknemlig for at du fokuserer på nettopp denne spesielle unike tiden som kan være så vond og vanskelig. Og takk for pratene på mammahjertetreff 😊 Takk for ditt engasjement. Jeg er takknemlig!

🤱🏽Trebarnsmamma
Takk for en super medlemsportal som har hjulpet meg mye etter at tredjemann kom til. Har anbefalt medlemsportalen til så mange og det skulle vært obligatorisk å tipse om deg ved jordmor- og helsestasjonsbesøk 😊

🤱🏾Ettbarnsmor, gravid med nr. 2
Det er så godt å få snakke med noen som har det sånn som meg. Jeg setter stor pris på Mammahjerte-treffene. Veldig glad for at jeg fant denne gruppa!

I Mammahjerte kan du også få hjelp av meg med andre utfordringer:

 Å dempe katastrofetanker og indre stress

 Å bearbeide en krevende fødselsopplevelse

 Å takle lite søvn eller urolig baby

 Å føle at man mister seg selv litt i overgangen til å være mamma

 Å være glad i mammakroppen

 Å føle at folk du har nær deg ikke forstår deg helt - og å føle deg ensom

 Å kjenne at relasjonen til partner har blitt verre etter at du fikk barn

Skaff deg Mammahjerte i dag!

349 kr/mnd - Ingen bindingstid

Det er veldig enkelt å avslutte abonnementet når som helst - du går bare inn i Vipps og skrur det av. Du får også flere eposter fra meg med påminnelse før din gratisperiode utløper.

Prøv gratis i 30 dager:

 

Etterpå kan du bestille Mammahjerte-boka gratis hjem til deg - du betaler bare porto (70,-)

I Mammahjerte får du hjelp på forskjellige måter - velg det som passer deg best!

 

Verktøykasse Psykologisk verktøykasse
Støttende videoer, tekster og lydfiler på app 24/7!

 

I den psykologiske verktøykassa får du kvalitetssikret kunnskap og verktøy som allerede har hjulpet over to hundre kvinner å få det bedre i spedbarnstida.

Jeg deler om ulike krevende sider ved det å være spedbarnsmamma og gir enkle og gode tips til hva du kan gjøre for å få det lettere.

Gjennom over 30 filmer med ulike tema vil du få støtte til det du står i!

Du har verktøykassa enkelt tilgjengelig via app, og du kan se eller høre på innholdet mens du ammer, bysser eller triller tur. Filmene er også supre å se sammen med partner eller andre du har nær slik at de kan forstå deg og dine behov.

verktøykasse3

Bok ikon Mammahjerte-boka
Hjelp til å forstå deg selv og å gjøre endringer slik at du får det bedre

 

I Mammahjerte-boka får du oppgaver og konkrete tips som hjelper deg å forstå deg selv og dine behov og gjøre små endringer slik at det kan bli litt lettere å være deg.

I boka får du hjelp til over 40 ulike spesifikke utfordringer. Du har tilgang til en digital versjon av boka, og i tillegg ligger oppgaven tilhørende hvert tema i den psykologiske verktøykassen.

Du kan få tilsendt Mammahjerte-boka i posten gratis. Du betaler bare for frakt (70,-)

Boksider (3)

Treff Mammahjertetreff

Sett av en time som gir deg påfyll og støtte i hverdagen med baby!

 

mockup pc

Du bli med på Mammahjertetreff hvor vi støtter hverandre og kjenner på det gode fellesskapet. Du får rom til å sjekke inn med deg selv og hvordan du har det.

Jeg er tilgjengelig for spørsmål og hjelper deg å finne ut hvordan du kan ta vare på deg selv i det du står i. 

Babyer er selvfølgelig velkommen med på alle Mammahjertetreff! Mammahjertetreffene er et fellesskap hvor du skal føle deg vel og ikke stresse. Du velger selv om du ønsker å ha på kamera eller ikke.

Eksempler på tema du kan ta opp i Mammahjertetreffene:

Hvordan kan jeg bli mindre urolig, stressa og bekymret?

Hvordan finner jeg lettere ro, hvile og søvn når baby sover?

Hvordan kan jeg bearbeide fødselsopplevelsen? 

Hvordan kan jeg bli mindre usikker og selvkritisk som mamma?

Hvordan kommunisere jeg bedre med partner og andre jeg har nær?

Hvordan ta vare på meg selv oppi alt sammen?

I Mammahjerte får du fri tilgang til tre populære kurs:

Ikon bekkenbunn Kurs for trening av mage og bekkenbunn
Trygge og morsomme øvelser for mammakroppen
(verdi 599 kr - inkludert i Mammahjerte)

 

Bekken bilde nett

Ønsker du å få en kropp som fungerer etter fødselen? En kropp som kan trille barnevogn, hoppe, danse, leke, springe, løfte og bære uten lekkasjer eller nedpress, og uten smerter i rygg og bekken? Ønsker du en sterk kjerne som gjør dagliglivets fysiske strabaser lettere fordi bekkenbunn, muskler i beina og magemuskler samarbeider som en funksjonell enhet?

I kurset får hjelp til de første stegene for å få kjerne og bekkenbunn i form igjen etter fødsel. Fysioterapeut Ellinor guider deg gjennom artige og trygge øvelser for deg som har født. 

Ellinor er psykomotorisk fysioterapeut og har jobbet mye med gravide og spedbarnsmødre. Hun brenner for at kvinner skal ha god kontakt med sitt underliv og bekken, og få hjelp til å forebygge og behandle anspenthet og smerter.

Ikon Oss to 3 Parkurset "Oss to"
Styrk parforholdet i en krevende tid

(verdi 1299 kr - inkludert i Mammahjerte)

 

Å bli foreldre sammen er krevende! Selv om spedbarnstida forbindes med lykke, så er det faktisk veldig vanlig å møte på utfordringer i parforholdet.

I Mammahjerte får du fri tilgang til parkurset "Oss to" hvis du og din partner ønsker å ha fokus på parforholdet deres. Oss to selges også som et enkeltstående kurs her på mammakurs.no.

Oss to er et parkurs for dere som ønsker å styrke relasjonen i en tid hvor dere har mindre rom til å være kjærester og investere i framtida deres sammen.

I Oss to har jeg satt sammen info, tips, øvelser og oppgaver spesielt tilpasset de behov og utfordringer jeg vet er vanlige blant blivende og nybakte foreldre.

Jeg gir dere tekster, videoer og oppgaver innenfor mange ulike områder som kjærlighetsspråk, gode samtaler, fysisk nærhet og spesielle utfordringer man møter på i spedbarnstida.

Les mer om Oss to

Par hender i fang

Ikon Lille venn Babymassasjekurset "Lille venn"
Gi babyen din beroligende massasje som styrker utviklingen

(verdi 599 kr - inkludert i Mammahjerte)

 

Babyføtter i hender

Du får full tilgang til babymassasjekurset "Lille venn". Lille venn selges også som et enkeltstående kurs her på mammakurs.no.

Babyer elsker kroppskontakt, varme og oppmerksomhet! Å være helt til stede, kjenne den mye huden, se på de små tærne og kjenne pusten roe seg - det er så godt!

Gjennom massasjen vil babyen din få oppleve behagelig berøring og en avslappende stund hvor dere begge kan finne ro og kjenne på den gode kontakten dere imellom.


Les mer om Lille venn

Psykologsamtaler hos Klinikk Partum
Få profesjonell hjelp fra erfarne psykologer

 

Annonse Meta 23.10.23 3

Psykologene i Klinikk Partum har ekspertise på kvinnehelse, svangerskap og småbarnstid. Hos Klinikk Partum møter du erfarne psykologer som kan hjelpe deg med det du står i - her og nå.

Inkludert i Mammahjerte får du rabatt på samtaler med psykologene i Klinikk Partum.

Les mer om Klinikk Partum

 

 

 

Gi deg selv en gave og invester i din trivsel og velvære som mamma. Det fortjener du!

349 kr/mnd - Ingen bindingstid

Det er veldig enkelt å avslutte abonnementet når som helst - du går bare inn i Vipps og skrur det av. Du får også flere eposter fra meg med påminnelse før din gratisperiode utløper.

Prøv gratis i 30 dager:

 

Etterpå kan du bestille Mammahjerte-boka gratis hjem til deg - du betaler bare porto (70,-)

Ofte stilte spørsmål

Noe du lurer på om Mammahjerte?

Jeg vil gjerne hjelpe deg å finne ut om dette er noe for deg, så ikke nøl med å kontakte meg på ingvill@mammakurs.no

Når du føler for det! Du kan ha en helt nyfødt liten mini eller du kan ha en ettåring. Fellesnevneren er at du ønsker info, tips og verktøy som kan gjøre det enklere å være mamma slik at du kan føle deg mer rolig, trygg og tilfreds.

Du kan også bli med i Mammahjerte mens du er gravid. Det kan være veldig fint for deg som venter barn igjen og hadde en tøff spedbarnstid sist. På den måten kan du forberede deg i forkant og vite at du har et fellesskap å gå til etter fødselen.  

Du velger selv hva du benytter deg av. Noen får det de trenger gjennom den psykologiske verktøykassa og Mammahjerte-boka, mens andre setter mest pris på Mammahjertetreffene. Du finner ut hva som passer best for deg, og kanskje varierer det litt fra uke til uke. 

Babyer er selvfølgelig velkommen med på alt som skjer i Mammahjerte! Du gjør det du må underveis som for eksempel amme, gi flaske, spise ei brødskive eller springe en tur på do. Mammahjerte sine happenings er et fellesskap hvor du skal føle deg vel og ikke stresse! Vi møtes med mottoet "kom som du er" og hvis det innebærer joggebukse og fett hår, så er det helt fint! Og du velger selv om du ønsker å ha på kamera eller ikke. 

Vi har grupperegler som sier at det ikke er lov for deltakere å ta opp lyd eller bilde under Mammahjertetreff. I den psykologiske verktøykassa legger du ikke igjen sensitiv informasjon om deg selv. 

Medlemsportalen er ikke definert som helsehjelp da jeg her ikke gir individuelt tilpassa råd. Hvis du føler at du strever veldig psykisk, så anbefaler jeg deg å ha kontakt med fastlege eller andre i helsetjenestene parallelt med medlemsskapet i Mammahjerte. Mammahjerte bør ikke være en erstatning for slik direkte og individuelt tilpasset helsehjelp. Når du bestiller en individuell samtale med psykologer i Klinikk Partum, vil det være helsehjelp som utløser ansvar og plikter for psykologen som autorisert helsepersonell.

Hvordan du avslutter medlemsskapet ditt avhenger av om du har betalt med Vipps eller bankkort:

  • For å avslutte en fast betaling på Vipps går du til "Faste betalinger" i Vipps-appen, velger abonnementet du skal avslutte og trykker "Administrer abonnement". Da kan du logge inn med Vipps og avslutte abonnementet.
  • For å avslutte en fast betaling med bankkort kan du følge linken i kvitteringen du mottar hver måned ("Administrer bestillingen" -> "Stopp abonnementet fra å fornye seg")

Denne informasjonen finner du også inne i appen/kursportalen under «Hvordan avslutte medlemsskapet»

Som psykolog har jeg mange års erfaring med psykologiske utfordringer vi man møte på i forbindelse med svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Jeg har stor tro på at Mammahjerte kan være til hjelp for deg med både små og større utfordringer i en krevende tid. 

Men, det kan likevel være slik at du trenger mer eller annen type oppfølging enn det du får gjennom Mammahjerte hvor jeg gjennom Mammahjerte ikke gir individuell oppfølging og det som defineres som helsehjelp. 

Det er derfor viktig for meg å understreke at hvis du kjenner deg langt nede psykisk, så anbefaler jeg at du parallelt med deltakelse i Mammahjerte har kontakt med fastlegen din om dette. Ved akutt forverring av psykisk helse, så kan du kontakte legevakta der du bor. Mammahjerte skal ikke være en erstatning for slik helsehjelp. Jeg anbefaler også alle som har tilgang til Mammahjerte å være åpen om psykisk strev med helsesykepleier - helsestasjonen skal også være der for deg og din helse. 

- Psykolog Ingvill